Hidden Pictures Kitapları ve Faydaları

21-04-2018 23:32
Hidden Pictures Kitapları ve Faydaları

Hidden Pictures Kitapları

Dikkat Atölyesi Yayınlarının en sevilen kitaplarından birisi olan Hidden Pictures Kitapları 3 yaşından itibaren tüm çocuk ve yetişkinler için uygundur. Sahip olduğu dev boyutları ile eğlenceli ve kaliteli zaman geçirilmesine olanak sağlıyor. Görsellerde Türkçe ve İngilizce kelimelerin kullanılması sayesinde hem çocukların hem de yetişkinlerin İngilizce dil bilgisi geliştirmektedir. Kelime farkındalığının artmasını da destekleyen Hidden Pictures Kitapları sayesinde tüm aile bireyleri eğlenceli vakitler geçirmektedir.
Görsellerin içerisine saklanmış olan gizli objeleri araştırmak heyecanlı olduğu kadar dikkat gerektiren bir aktivite olmaktadır. Bu sebeple de hem çocukların hem de yetişkinlerin gözlemleme yeteneklerinin kuvvetlenmesine destek sağlamaktadır.
 

Hidden Pictures Kitaplarının Çocuklar Üzerindeki Gelişimsel Faydaları Nelerdir?

Merak duygusunu uyandıran Hidden Pictures Kitapları çocukların yaşamış olduğu bu heyecanı odaklanmaya yöneltmektedir. Görsellere karşı ilgisinin artmasını sağlamak için yaratıcı düşünme becerisini destekleyen kitap, aynı zamanda çocukların gözlemleme yeteneklerini geliştirirken sonuç çıkarma becerilerinde artırmaktadır.
 
Çocukların dikkatlerini daha uzun süre sürdürmelerini sağlayan kitap sayesinde başta eğitim hayatları olmak üzere tüm hayatlarında odaklanmayı daha güçlü bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamaktadır. Bu özelliği de dikkatsizlik sebebiyle ortaya çıkan hataların minimum seviyeye inmesine yardımcı olur. Bunun yanında odaklanma becerisini geliştirdiği için yapması gereken görevleri istenilen zamanda tamamlayabilme becerisini kazanmasına yardımcı olur.
 
Hidden Pictures Kitpları sayesinde artan dikkat süreleri aynı zamanda çocukların derslerinde daha fazla odaklanmalarını yardımcı olur. Bu sayede çocukların daha uzun süre ders çalışmasına ve yeni şeyler öğrenmek için daha istekli olmasına yardımcı olur.
 
Ayrıntılara odaklanmayı öğrenen çocukların bu sayede günlük hayatlarında karşı karşıya kaldıkları problemlere farklı çözüm yolları üretmesi desteklenir. Çocuklar görsellere farklı açılardan bakmayı öğrendiği için karşı karşıya kaldıkları olaylara farklı açılardan yaklaşma yeteneğini geliştirir. Bu sayede de başta matematik olmak üzere diğer tüm alanlarda karşılarına çıkan problemleri farklı çözüm önerileri getirmeye başlar.
 
Hidden Pictures Kitapları sayesinde el göz koordinasyonlarını gelişen çocuklar özellikle ince motor becerilerinin gerekli olduğu alanlarda daha başarılı olurlar. Bu durum özellikle yazılarındaki düzelme ile kendini gösterir. Ayrıca gizli nesneleri bulmak için sabırlı olmayı öğrenen çocuklar bekleme becerilerini geliştirerek hayatlarında daha başarılı olurlar. Meydan okuma duygusunu da geliştiren Hidden Pictures Kitabı sayesinde özgüvenleri artar.
 
Hidden Pictures Kitaplarının çocuklara sağlamış olduğu bir diğer fayda ise tüm enerjilerini tek bir noktaya odaklanmalarını sağlamasıdır. Bu sayede başladıkları her işte en yüksek motivasyona sahip olarak işin sonuna kadar devam etme yeteneklerini arttırır. Ayrıca okuma ve okuduğunu anlamasının yanı sıra analiz yeteneğinin güçlenmesini de sağlayan kitap sayesinde özellikle sınavlardan ki başarılarında artış gözlemlenir.
Bulmacada yer alan İngilizce kelimeler çocukların İngilizce kelime yeterliliklerini arttırırken dil bilgilerinde destekler. Yeni okumaya başlayan çocuklarda ise kelime farkındalığının arttırılmasında etkili olmaktadır.
 
Hidden Pictures Kitapları çocukların temel bilgi ve becerilerini gelişmesine katkı sağladığı için yaratıcı düşünme güçlerinde artırmaktadır. Bu sayede çocuklar hedeflerini net bir şekilde belirleyerek hedeflerine ulaşmak için yapmaları gerekenleri yüksek konsantrasyon ve motivasyon ile sıkılmadan yapabilirler.
Esnek düşünme kabiliyetini desteklemesinin yanı sıra kısa süreli belleğin de etkin kullanılmasını sağlayan kitap çocukların unutkanlığın azalmasına da yardımcı olmaktadır. Zamana karşı yarışarak zaman farkındalığının gelişmesini de destekleyen kitap aynı zamanda çocukların heyecanlarını kontrol altına almalarında da yanlarında yer almaktadır.
 

Hidden Pictures Kitapları Çocukların psikolojik Gelişimi Üzerindeki Etkileri

Hidden Pictures kitapları çocukların sadece bilişsel ve fiziksel gelişimlerin değil aynı zamanda psikolojik gelişimlerinin de desteklemektedir. Hidden Pictures Kitapları psikolojik alanda görülen ilk etkisi çocukların daha sabırlı olmalarını sağlamasıdır. Heyecanlarını kontrol altına almalarını öğreten kitap aynı zamanda çocukların özgüvenlerinin gelişmesinde desteklemektedir. Zamana karşı yarışmak çocukların eğlenmesini sağlarken aynı zamanda zamanlarını nasıl verimli şekilde kullanacakları konusunda da çocuklara yol göstermektedir.
 
Hidden Pictures Kitapları sadece çocuklar için değil aynı zamanda yetişkinler için de uygun olmaktadır. Bu sayede aile içi iletişimin artmasına büyük katkı sağlar. Ebeveynler ve çocuklar birlikte kaliteli vakit geçirirken aynı zamanda aralarındaki iletişimde artar. Bunun yanında çocukların duygu farkındalığının gelişmesini de sağlayan Hidden Pictures Kitapları sayesinde çocuklar olaylara farklı şekillerde yaklaşmayı öğrenirler. Bu özellik de çocukların sadece akademik anlamda değil özel hayatlarında da sorunlar ile daha kolay ve etkili bir şekilde başa çıkmasını sağlamaktadır.
 

Hidden Pictures Kitaplarını Nasıl Kullanmalısınız?

Sağlamış olduğu faydaların başında dikkat gelişimi olmak üzere çok farklı yeteneklerinin desteklenmesinin sağlayan Hidden Pictures Kitapları, sadece çocuklar için değil sizin için de en büyük eğlence kaynaklarından birisi olacaktır. Çocuklarınızın tek başına kaliteli vakit geçirmesini sağlayan bu kitaplar aynı zamanda aile ile birlikte eğlenceli zamanlar geçirmesini de desteklemektedir. Ayrıca arkadaş grupları ile birlikte turnuvalar düzenleyerek de kitapta bulunan gizli nesneler bulunur.
Hidden Pictures Kitapları sahip olduğu bu özelliklerden dolayı sağlayacağı eğlence sizin hayal gücünüzle sınırlı olmaktadır. Bulmacalarda ilerledikçe sizin için en eğlenceli olan yöntemleri bularak zamanınızın daha eğlenceli geçmesini sağlayabilirsiniz.
 
Hidden Pictures Kitaplarının kuralları ise son derece basittir. Her sayfada bulunması gereken objeler için birer dakika verilir. Toplam süre içerisinde tüm objelerin bulunması gerekmektedir. Örneğin sayfada 10 farklı obje bulunuyorsa tüm objelerin bulunması için toplam süre 10 dakika olacaktır. Bu sebeple de 10 dakika içerisinde sizden istenilen tüm gizli objeleri bulmanız gerekir.
İlk bulmacalarda verilen sürenin yeterliliği gelmemesi son derece normaldir. Verilen süre içerisinde tüm nesneler bulunamazsa ek süre verilebilir. Ancak ilerleyen sayfalarda bu durum değişecek ve belirtilen sürenin çok altındaki bir sürede tüm objeleri bulabileceksiniz. Bunun gerçekleşmesinin sebebi ise pratik yaptıkça dikkat seviyesinin artması ve zamanın verimli kullanılmasının öğrenmesidir.
 

Neden Dikkat Atölyesi Yayınlarını Tercih Etmeliyim?

Gizli nesneleri bulma bulmacası piyasada bulunan birçok yayınevi tarafından yayınlanmaktadır. Ancak bunların içerisinde Dikkat atölyesi Yayınları’nın öne çıkmasının başlıca sebebi akademik araştırmalar temelinde Hidden Pictures Puzzle kitaplarının hazırlanmış olmasıdır. Bunun yanında tamamen siyah sayfa üzerine basılmış olması da bulmacaların daha eğlenceli olmasının sağlamaktadır. Konusunda uzman kişiler ve eğitimciler tarafından hazırlanan Dikkat Atölyesi Kitaplarından birisi olan Hidden Pictures Kitapları sadece çocukların değil aynı zamanda yetişkinlerin de zevk alarak çözeceği bulmacalar içermektedir. Bu sayede çocuklar ve ebeveynlerinin birlikte kaliteli vakit geçirilmesi ne yardımcı olmaktadır.
 
Bu özelliklerinin yanında Dikkat Atölyesi Yayınları tarafından sunulan Hidden Pictures Puzzle kitabının baskı ve görüntü kalitesi üst seviye olmaktadır. Dev ve sayfa sayısının fazlalığıyla da dikkatleri üzerine çeken Hidden Pictures Puzzle kitabı 3 yaşından itibaren herkesin severek çözeceği bulmacalar içermektedir. Tüm bunların yanında Dikkat Atölyesi Yayınları tarafından sunulan Hidden Pictures Kitaplarına son derece uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz.
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.