Daha Dikkatli, Daha Başarılı Olmak

06-06-2020 16:51
Daha Dikkatli, Daha Başarılı Olmak

Neden Hidden Pictures Kitapları?

Yetmiş yıldan bu yana dünya genelinde çocukların dikkat, detaylara odaklanma, düşünme becerisi, başarı duygusu ve matematik yeteneğinin gelişmesinde önemli bir yol gösterici niteliği taşımaktadır. Bir çok ülkede üstün potansiyelli çocuklarda, mevcut potansiyelin ortaya çıkması için kullanılmaktadır. Ayrıca yine dünyanın bir çok ülkesinde erken müdahale programında yer almaktadır. Hidden Pictures kitapları çocuğunuzla bağ kurmanın ve kaliteli vakit geçirmenin en iyi yoludur. Çocuğunuz her bir aktiviteyle öğrenmeye meraklı, kendine güvenen ve akıl yürütme becerisi en üst seviyede olan bireyler arasında yer alacaktır.
 

Hidden Pictures Kitapları Nasıl Çözdürülmeli?

Hidden Pictures kitapları zamana yayılarak günlük iki ya da en fazla üç sayfa yapılması önerilmektedir. Her bir kitabın ilk sayfasının aile ile çözülmesinde fayda vardır. Çözülen her bir sayfa için süre tutulmalı ve toplam bitirme süresi sayfanın başına yazılmalıdır. Burada amaç; bir çocuğun ilk gün kaç dakika ile başlayıp kitabın son sayfasında kaç dakikaya düştüğünü görmesi olacaktır. Bu da onun başarı duygusunu arttıracaktır. Ayrıca resimde gizli objeler bulunurken çocuğa, ipucu olarak şeklin detayına odaklanması istenir ve şeklin bulunduğu alan daraltılarak yardımcı olunabilir. Fakat nerede olduğu söylenmemelidir.
Önemli Bir Not: Kitaplar çözülürken bir günde bir çok sayfanın çözülmesi önerilmemektedir. Çünkü "Taşı Delen Suyun Sürekliliği” ilkesine göre çocuğunuzun her gün yapılan beyin jimnastiğiyle çocuğunuzun gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz. Her gün belirli adette çözmek; çocuğunuzun kitaplara daha istekli yaklaşmasına katkı sağlayacaktır.
 

Yaş Takibi mi? Sıra Takibi mi?

Hidden Pictures başlangıç itibariyle yaş grubuna göre tercih edilir. Yaşına uygun olan seri bittikten sonra yaş takibinden çıkarak sıra takibine girebilirsiniz. Diğer serilere devam etmek çocukların mevcut potansiyelini daha üst seviyeye çıkmasına ve öğrenmeye meraklı, kendine güvenen, akıl yürütme becerisini geliştiren bireyler arasında yer almasına yardımcı olacaktır.
 

Hidden Pictures Kitaplarının Faydaları?

 Yapılan çalışmalara göre Hidden Pictures kitaplarındaki her bir gizli objeyi resimin içerisinden bulmak seçici dikkatin gelişmesine, gizli objeyi bulurken mücadele etmek sürdürülebilir dikkatin gelişmesine, her bir objenin şekline odaklanmak detaylara odaklanmanın gelişmesine, "b” ve "d” harflerinin farkını öğrenmesine ve okuma hatalarına karşı fayda sağladığı belirlenmiştir. Her bir objeyi bulduktan sonra elde edilen başarı duygusu, çocuklarda özgüvenin gelişmesine katkı sağlar. Görsellerdeki Türkçe-İngilizce kelimeler, çocukların ve yetişkinlerin hem yabancı bir dil öğrenmesine hem de kelime farkındalığı ve kelime bilgisini arttırmaya katkı sağlar.
 

Hidden Pictures Kitapları Hakkında Bilimsel Çalışmalar

- William Walton & Rosellyn Gorman, The Qualitative Group
- Dr. Leanne Tamm, The Center for Attention Deficit and Hyperactivity Disorder (ADHD) @Cincinnati Children Hospital Medical Center’da yapılan bu çalışma sonrasında erken müdahale programında kullanılmaya başlanılmıştır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.